Slepačí vývar
Suroviny:
- Kuracie trupy
- Zelenina koreňová ( 3 ks väčšie mrkvy, 2 ks väčšie petržleny, 1 ks väčší kaleráb)
- Korenie: soľ, čierne korenie, vegeta
- Cestoviny – rezanky
Postup:
Do vody vložíme poriadne premyté kuracie trupy (môžu byť aj dva podľa veľkosti hrnca) okoreníme soľou, čiernym korením a vegetou. Varíme na miernom ohni, kým nie je mäso celkom mäkké a pomaly sa rozpadá. Potom vyberiem mäso a vývar prelejem cez sitko. Trupy odložíme a oberieme mäsko do misky.
Do čistého vývaru, ktorý sme preliali cez sitko vložíme očistenú a nakrájanú zeleninu na kocky a varíme, kým nie je zelenina mäkučká. Medzitým ako sa nám varí zelenina domäkka, dáme si variť do druhého hrnca cestoviny napr. rezance. Rezance varíme podľa postupu na obale. Potom ako máme všetko hotové, tak do vývaru pridáme cestoviny. Dobrú chuť.